Amics navegants, que inicieu l’assignatura de competències TIC, cal que esteu preparats per endinsar-vos no només en el món de les noves tecnologies, sinó també en el món de les relacions humanes. Cada grup representa una microsocietat, amb les seves relacions i tensions internes que posen a prova la unitat del grup. Coneixereu altres persones, altres maneres de treballar i pensar, però també aprendreu a aprofitar al màxim les vostres pròpies virtuts i a superar les vostres febleses. Però no patiu, ja que en acabar el viatge haureu adquirit l’experiència necessària per poder treballar amb gent de tot arreu, una experiència que us permetrà encarar projectes importants i engrescadors.

L’eix vertebrador i de comunicació del vostre projecte serà el fòrum. Recordeu que per realitzar cada PAC tindreu més o menys tres setmanes. Per tant, per tal d’evitar un retard en el lliurament caldrà que la comunicació sigui clara i dinàmica i que serveixi per a prendre decisions. Planifiqueu, doncs, de manera curosa el vostre projecte i respecteu els acords de grup. No us confieu, la UOC us traurà més temps que no us penseu. Si podeu, cada dia haureu d’entrar al tauler d’aquesta assignatura i dedicar-hi un temps responent als missatges dels companys a l’espai de treball, fent consultes al fòrum de l’assignatura o revisant texts per penjar-los a la wiki o al bloc. Constància, regularitat i, sobre tot, dedicació i compromís amb el projecte i els companys, seran elements essencials a l’hora d’encarar aquesta assignatura. Cal ser conscients, però, que això no sempre serà fàcil: la feina o les obligacions personals i socials no sempre us deixaran temps per connectar-vos tant com voldríeu.

Bloc, Wiki i Zotero seran proa, pal i vela del vostre vaixell i el fòrum el timó que us ha de portar a bon port. El far és encara lluny i el camí llarg. Embarqueu-vos, doncs, en aquesta singular aventura i que els vents us siguin favorables!

Has vist que bé que he parlat, quin discurs tan ben travat.
Quins principis clars i ferms, dignes d’un home de seny.
Però, un avís per navegants: Fes-me cas els dies senars,
i els parells, fes com qui sent que a la platja hi xiula el vent.
Sembles franca quan em dius, atractiu entre atractius,
i que estimes en el fons les meves imperfeccions.
Però, jo que vinc de grumet, els dies parells et crec.
Que els senars, sota dels pins, tan sols cantes rodolins.

  Manel: Avís per navegants

Anuncis